• 06-22670390
 • info@despoorlijn.nl

  Treibball is een relatief nieuwe sport in Nederland. Doordat de sport maar weinig belastend is, is deze leuke sport ook zeer geschikt voor jonge honden, oude honden en  honden met een beperking. Treibball is door Jan Nijboer bedacht, een Nederlander die in Duitsland woont.
  In het midden van een groot veld liggen  8 grote ballen (meestal gymnastiekballen). Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is. De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de baas, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen.
  Iedere hond heeft maximaal 10 minuten de tijd om alle 8 ballen in de goal te drijven. De tijd start op het moment dat de hond de "outrun” start. De tijd stopt pas op het moment dat alle 8 de ballen in de goal zitten en de hond voor de goal ligt.

  https://www.youtube.com/watch?v=xf4YVdfHIE4( plak de link in uw browser om het

  filmpje te bekijken
                                                      
  De cursus bestaat uit losse lessen, kosten € 16,50 per les, (de bal is te koop voor € 15.00) waarbij de hond leert om "out" te zijn, dit is achter de bal en de bal te pushen. Allerlei variaties zijn mogelijk.

  Wanneer: maandag, dinsdag,  woensdag  of vrijdag tijden in overleg
  Waar: Westerweg 68 A Purmerend 

  Op zaterdagmiddag kan er op locatie een workshop treibball worden geboekt. De workshop duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur minimum aantal deelnemers 6, maximum aantal deelnemers 10. Kosten € 25.00 (+ 0,25 cent /km reiskosten) Ook kunnen deelnemers een bal kopen bij mij, kosten € 15,00 ( vooraf bestellen)